~~Live ur life to the fuLLest~~











{June 17, 2009}   finaly..buh-bye!

ah, aku suda letih..
mungkin betul..
hari ni aku perlukan penghijrahan..
utk menjadi yg terbaik..

err..
blog aku ada kena mengena ke?
musti ada..
lepas ni berhijrah la epalejau ke blogspot..
kepada sis atie, mizly, ayescha, nora..
yerla..yerla..
korg menang la..
aku menapak gak ke arah itu..
;)))
sebab tensen ngan wordpress yg sgt la terhad ni ha..

n here’s my new dearie blog again.
ya, again.
;)
still ~live life to the fullest~ ba!

~live life to the fullest~

http://epalejau.blogspot.com

and, again..i’ll surely mish u..:(



{June 17, 2009}   lagi? revolusi!

ah, sudah..
ni yg aku hangen kat blog kesayangan aku ni..
kang aku abaikan,
kata aku x sayang pulak..
ni yg aku nak buat revolusi lagi sekali ni..
jgn tanya pasal ape da..

teeeeeeeensen!
ada ka patot takleh nak komen..
ada jgk aku buang komputer ni..
errr..
bersalahkan komputer ku ini?



{June 16, 2009}   syurga cinta~~~

Entry xda kena mengena dgn tajuk okey.
Kelakar?
Tidak.
Ianya bukan satu benda yang kelakar dan membolehkan aku tersengih lebar.
Nice weekend should be.
Huwa!
Tensen.
Plan menghadiri majlis kenduri seorang rakan terpaksa dibatalkan sebab Kak Encheng nak datang.
Majlis tersebut agak jauh, okey?
Tidak akan sempat untuk melaksanakan kedua2 nya serentak.
And bec0z I had to choose either one, then it was fetching up my sister at airport.

Guess what?
Hurgh!
She’s not coming.
Apa yang kelakarnya?
She didn’t tell us until we’d reached airport and text her that we’re there.
Masa itulah baru dia kol n tell us she didn’t make it.
Rasa macam nak meraung.
It was 3 p.m. and the wedding party was going to finish at 4p.m. ok?
Good, good.
Nice joke.

Masa tu muka aku da macam muka orang kena tampar setan da.
Macam sahaja okey?
It was my brother Zul who drove the car, n my sister Atie at the seat behind.
Nasib baek lah masa tu my sis Anna just came from Sarawak, on her way going back to Kunak.
Singgah sebentar.
So, kitorang met up at Center Point, dan merayau la sana dgn anak2 dia.

Makan2 di Pizza Hut, (jgn jelesh Noor Hafizah Abu Hassan).
Dan masa tu ada Heliza AF. tak ingat AF berapa. Sory ;)
hm, so bawakla anak buah aku yg comel mcm auntie dia ni ;) g ambik gambar dgn Heliza.
Heliza mmg cantik.
She didn’t wore a mekap ok.
Hurm, anak buah aku.
Sepanjang jalan kat Center Point tu dok hadap gambar dia dgn Heliza tu..
Bukan main excited, padahal masa ambil gambar tadi bukan main jual mahal.
Jenuh paksa.

 

eila~heliza~

epalejau: Teringat when my fren said aku kembar Heliza.
Jauh panggang dari api.
Kalo dia tau aku tersempak dgn Heliza,
what then he wil say haa? Haha..
(No offence ok. Aku pun tak setuju dgn statement dia. ;)



{June 12, 2009}   ~huArghhhhhh!~

ngantuk sepanjang ari..

ngantuk..

ngantuk..

ngantuk..

ngantuk..

ngantuk..

 

 

 

 

 

 

 

 

aku ngantuuuuuk..

Oh Tuhan..

ngantuk..ngantuk..ngantuk..



{June 12, 2009}   ~

 

aku seperti embun~

kiranya..
selendang rinduku..
tiba-tiba reput..
tahulah aku..
betapa lamanya waktu..
yg mendera penantianku..

kiranya..
ombak laut..
tidak lagi bergelora..
mengertilah aku..
betapa lamanya waktu..
yang mendera penantianku..

kiranya..
embun pagi..
masih lagi menitis..
percayalah..
aku kan tetap menunggu..
untuk sejuta musim..
penantianku..

 



{June 11, 2009}   mamaku sayang. muahks. :-*

 

mamaku sayang. muahks. :-*

semalam.
aku buat hal lagi.

sory mak~~~
sy selalu terlupa..
sy selalu sakiti mak..

terlupa mak lebih tahu..
apa yg terbaik..
terlupa mak jua terpaksa..
memilih antara satu..
sy tetap syg mak..

 



{June 11, 2009}   ku berdoa~~~

 

ku berdoa~~~

ah..
risau..
today~~~
penentu..
doakan daku..
ya?

 



{June 9, 2009}   ~enggan melayan diriku..

~

melarat.
batuk -> selsema -> demam..
betul2 x punya kekuatan utk posting.
xda idea.
mood pun xda.

dia sudah pergi..
sebulan?
kuatkah aku menunggu?
silap2 dia balek, aku pun da ‘balek’..

 



{June 3, 2009}   hoOoooooray!

Mataking Island.
A place where u’ll absolutely fall in luv with.
Aer laut yg biru. Biru ya! Biru..adehai!
Mcm dlam cerita Kaho Naa Pyar Hai sudah. Haha!

lihatlah kebesaran ALLAH..

Mula-mula mmg malas mo g.
Tapi kena paksa paksa dan paksa.
Haha!
Jadik, pegila jgk. Itu pun da lambat da baru mo besiap.
Mak da membebel tahap mau tutup telinga da ni.
Tahan ajer laaaaaaaa!
Tgok2, sampai sana, kena tunggu lagik dua jam baru naek bot.
HuH! Kalo tau, aku tdo lagi kat atas katil aku td.
Sudahnya? Aku tdo atas boat tu. Kehkehkeh.

tdo..tdo..tdo..n tdo..

It was my family seramai 13 org, a family of Pengarah Hospital family 4 org, dan staff hospital 6 org. haha!
Gawat jadinya boat tu.
Mula2 ajer laa..
Bila da separuh jalan, semua pun da jadi separuh sedar aku tgok. Haha!

Belum sampai lagi pulau, aku da excited.
Rasa macam mo terjun dalam tu laut.
Tapi mana ada bawak baju.
Actually, aku nda tau pun mo g picnic. Aiya!
Manyasal oOoooo!
Apatah lagi bila tgok abang ngan anak2 dia men kayak. 
Jeeeeeeeelesh!

enjoy da momento..

* selaen jato chenta ngan laut, aku semakin jato chenta dgn chenta hatiku. huhuhuhuuuuuuuuuuu!

lalalalala~~~

 



 

audit..audit..audit!

 

audit..audit..audit..
takda masalah ngan audit ni pun..
tapi aku tensen dorg ni asek nak carik kesalahan aku..
bosan!

benda yg diaudit tu adalah smasa aku baru dua bulan bekerja.
dan F.Y.I, ini adalah kerja pertama aku since grade.
mana la aku paham ‘pendahuluan, tuntutan, pelarasan, blablabla’ masa tu..
aku igt lagi bilamana dalam suasana kerja yg baru..
yg segala2nya baru di mata dan jiwa..
i was taken for granted..
what to say? masa tu i’m zero..
know nothing bout all those things..

bila skrg ni, kena audit..
i can imagine semua problem yg septutnya were not mine,
dipertanggungjwabkn kat aku.
tp takkan aku mo sebut nama org satu persatu,
for those yg meletakkan aku dalam masalah ni?
argh…tidak!
cukupla dgn letakkan muka innocent aku dpan those auditors..
hahaha!

 



et cetera
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.